Uuden Ford Focus RS:n tarinasta tehtiin videosarja “Rebirth of an Icon”

23.10.2015


  • Fordin tuottamassa videosarjassa kurkistetaan kulisseihin ja julkistetaan uuden Focus RS:n tarina
  • “Rebirth of an Icon” -videoissa tarina alkaa suunnittelupöydältä, etenee ääriolosuhteissa tehdyistä testikuvauksista auton maailman ensi-iltaan ja aina siihen, kun auton kehittämisessä mukana ollut Ken Block saa auton alleen
  • Sarjan trailerissa esiintyy myös Raj Nair (Ford’s group vice president, Global Product Development and chief technical officer), ja se on katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=RdgAFY1fXAE . 

Helsinki 23.9.2015 – Arizonan polttavasta kuumuudesta arktiseen erämaahan, suunnittelupöydältä törmäystestilaboratorioon. Näistä elementeistä koostuu Fordin uuden Focus RS:n matkasta tehty videosarja, jossa katsojat pääsevät kurkistamaan kulisseihin.


“Rebirth of an icon” kertoo Focus RS:n kehitystarinan kaikkine kommelluksineen. Videoissa seurataan autoa eri puolille maailmaa, Ford Performance -yksikön insinöörit testaavat sitä Ken Blockin ja Raj Nairin silmien alla.

Focus RS on ainutlaatuinen suorituskykyinen auto, jolla on myös huikea menneisyys. Se loi suuria odotuksia ja paineita nykyversion kehittämiseen, johon päästiin tiimityöllä, päättäväisyydellä ja keskittymisellä”, kertoo Nair. “Videosarjassa kehitystyötä ei kaunistella vaan esitellään välillä hyvinkin kuoppaista kehitystaivalta.”

Videosarjan traileri on katsottavissa YouTubessa.

Kahdeksanosaisesta videosarjasta julkistetaan viikoittain uusi jakso.

Osa 1: Projekti käynnistyy – Block ja Nair keskustelevat prototyyppivaiheessa siitä, mitä auton pitäisi antaa kuljettajalleen.
Osa 2: Muotoilu ja kehitys – Törmäystesteissä auto joutuu todelliseen koetukseen.
Osa 3: Vihdoinkin tiellä – 1 600 kilometrin matkalla kuljetaan Kalliovuorilta Arizonan autiomaahan.
Osa 4: Radalla – Block suuntaa kohti Fordin huippusalaista testipaikkaa ja ottaa autosta kaiken irti.
Osa 5: Jäätä, lunta ja pakkasta – Talvitestit Ruotsissa ja kehitystiimillä on töitä auton suorituskyvyn parantamisessa.
Osa 6: Voimien ponnistelu – Vain suorituskyvyllä on merkitystä, kun Fordin Saarlouisin tehtaalla Saksassa valmistaudutaan tuotannon aloittamiseen.
Osa 7: Suurennuslasin alla – Ensiesiintyminen Goodwood Festival of Speedissä, ratin takana Ken Block
Osa 8: Loppu häämöttää – Johdon arvio onnistumisesta
Uusi Focus RS on tilattavissa ja toimitukset alkavat alkuvuodesta. Autossa on uusi neliveto kaarreajon hallintajärjestelmällä, mikä saa aikaan loistavan pidon, ketteryyden ja kaarreajo-ominaisuudet. Moottorina on erikoisvalmisteinen 2.3 litran EcoBoost-moottori, joka 350-hevosvoiman turvin kiihtyy nollasta sataan 4,7 sekunnissa
.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset FordStore Nelipyörä Lahti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset FordStore Nelipyörä Lahti