Mäkinen ja Luhtaniemi Ford Motorcraftin kuljettajat Ralli SM -sarjassa

26.1.2018

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan, Oy Ford Ab:n, tukema rallitiimi, joka kilpailee Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Kaudella 2018 tiimin väreissä ajavat Niko Mäkinen ja Jani Luhtaniemi. Ford Motorcraft osallistuu myös tiimien väliseen SM-sarjaan tällä kaudella. Tiimin päällikkönä toimii Arto Kumpumäki.

Laihialaiselle Niko Mäkiselle alkava kausi on toinen Ford Motorcraft Rally Teamissa. Viime kaudella Mäkinen sijoittui SM-sarjan loppupisteissä seitsemänneksi. Kausi sujui vaihtelevasti, kauden paras suoritus ja tulos osuivat viimeiseen osakilpailuun Lempäälään, jossa podium jäi harmittavasti muutaman sekunnin päähän. Nyt alkavaan kilpailukauteen 21-vuotias Mäkinen lähtee uuden kartanlukijan Jarno Ottmanin kanssa.

- Nikolla on kuskina varsin reippaat otteet. Hän on periksiantamaton ja painaa loppuun saakka. Tulos tai ulos, luonnehtii tiimipäällikkö Niko Mäkistä.

Tiimin uusi tulokas on 20-vuotias Tuusulassa asuva Jani Luhtaniemi, joka sai ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä. Mäkisen tavoin myös Luhtaniemi ajoi tuolloin kauden parhaan kisansa, ja tulokset riittivät vakuuttamaan Kumpumäen. Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen, yhteistä kisakokemusta kuskiparilla on jo kolmen vuoden ajalta.

- Jani on ajatteleva kuljettaja, joka analysoi hyvin suorituksiaan. Viime kauden päätösosakilpailussa hän ajoi tosi hyvin, ja se näkyi myös EK-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi tälle kaudelle, Kumpumäki kertoo.

Ralli SM –sarjassa ajetaan kaudella 2018 seitsemän osakilpailua: 3 talvella ja 4 kesällä. Kausi alkaa 26. tammikuuta Rovaniemeltä ja päättyy syyskuun lopussa Turussa ajettavaan finaaliosakilpailuun. 


Lisätietoa sarjasta www.rallism.fi

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset FordStore Nelipyörä Lahti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset FordStore Nelipyörä LahtiArviot