Ford nopeuttaa hengityskoneiden ja henkilösuojainten tuotantoa yhteistyössä 3M:n, GE:n ja Yhdysvaltojen autoalan työntekijöiden (UAW) kanssa

7.4.2020
  • Ford on aloittanut yhteistyön 3M:n kanssa moottoroitujen hengityssuojainten (Powered Air-Purifying Respirators, PAPR) valmistuksen nopeuttamiseksi vastatakseen pelastus- ja terveydenhoitoalan työntekijöiden kiireellisiin tarpeisiin; Ford tutkii myös mahdollisuutta valmistaa uutta moottoroitua  hengityssuojainta tehtaallaan.  
  • Ford ja GE Healthcare tekevät yhteistyötä aloittaakseen GE Healthcaren nykyisestä hengityskoneesta kehitetyn, yksinkertaisemman hengityskoneen valmistuksen.  
  • Yhteistyössä UAW:n (United Automobile Workers) kanssa Ford valmistaa tehtaallaan yli 100 000 muovista kasvosuojainta viikossa terveydenhoidon työntekijöille sekä tehtailla ja vähittäiskaupassa työskenteleville.  Lisäksi Ford hyödyntää omaa 3D-tulostustaan valmistaakseen kertakäyttöisiä hengityssuojaimia terveydenhuollon työntekijöille. 


DEARBORN, Michigan 24.3.2020 – Ford Motor Company yhdistää voimansa muun muassa 3M:n ja GE Healthcaren kanssa, jotta terveydenhoitohenkilöstön, pelastustyöntekijöiden ja koronaviruspotilaisen kiireellisesti tarvitsemien lääkinnällisten laitteiden ja tarvikkeiden tuotantoa saadaan nopeasti lisättyä.

Lisäksi Ford aikoo valmistaa yli 100 000 kasvosuojainta viikottain ja hyödyntää omaa 3D-tulostuskapasiteettiaan kertakäyttöisten hengityssuojainten valmistamiseksi terveydenhoidon työntekijöille.  

“Elämme kriittistä aikaa niin Amerikassa kuin koko maailmassa. On tekojen ja yhteistyön aika. Yhdistämällä useiden eri toimialojen voimat, pystymme todella auttamaan avun tarpeessa olevia henkilöitä ja tämän kriisin etulinjassa työskenteleviä,” toteaa Bill Ford, Ford Executive Chairman. “Me Fordilla tunnemme tarvetta auttaa aikana, jona apua todella tarvitaan. Aivan kuten olemme tehneet yhtiömme 117-vuotisen historian aikana.” 

Moottoroidut hengityssuojaimet 

Ford-tiimin jäsenet työskentelevät 3M:n kanssa lisätäkseen 3M:n moottoroitujen hengityssuojainten (PAPR) tuotantokapasiteettia. He myös kehittävät yhdessä uutta hengityssuojainta, jonka valmistuksessa hyödynnetään kummastakin yhtiöstä valmiina löytyviä osia. Autoalan (UAW) työntekijät voisivat valmistaa tätä uutta hengityssuojainta Fordin tehtaalla.  Näillä toimenpiteillä pystytään vastaamaan paremmin nopeasti kasvaneeseen suojainten tarpeeseen pelastus-ja terveydenhoitohenkilökunnalle.  

Prosessin nopeuttamiseksi  Fordin ja 3M:n tiimit ovat kartoittaneet neuvokkaasti valmiina saatavilla olevia osia. Näitä ovat esimerkiksi Ford F-150:n viilennettyjen istuinten tuulettimet ilmavirtauksen aikaan saamiseksi, 3M HEPA ilmansuodattimet, jotka suodattavat ilmassa syntyneitä epäpuhtauksia kuten virusta kantavia pisaroita sekä akkukäyttöisten työkalujen akut, joiden avulla näiden hengityssuojainten käyttöaika on jopa kahdeksan tuntia. 

Ford tutkii mahdollisuuksia valmistaa näitä uuden sukupolven hengityssuojaimia yhdessä Michiganin tehtaistaan, minkä avulla 3M :n tuotanto voisi kasvaa kymmenkertaiseksi.  

“Olemme kehottaneet omia insinööri- ja suunnittelijatiimejämme olemaan ennakkoluulottomia ja luovia työskennellessään yhdessä 3M:n ja GE:n kanssa, jotta saamme nopeasti näiden elintärkeiden tuotteiden tuotantomäärät nousuun,” sanoo Jim Hackett, Ford President ja CEO. “Olemme olleet jatkuvassa yhteydessä kansallisiin, liittovaltion ja paikallisiin viranomaisiin saadaksemme tietoa siitä, missä apua tarvitaan eniten. Keskitymme toimenpiteissämme terveydenhuoltohenkilöstöä, pelastustyöntekijöitä, kriittisissä töissä työskenteleviä ja virustartunnan saaneita auttavien hengitys- ja kasvosuojainten ja hengityskoneiden valmistamiseen.” 

“Tutkimme kaikkia mahdollisuuksia kasvattaa 3M:n kapasiteettia, jotta voimme toimittaa terveydenhoitovälineitä mahdollisimman nopeasti sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Näihin toimenpiteisiin kuuluu yhteistyön aloittaminen muiden yritysten, kuten Ford, kanssa,” toteaa Mike Roman, 3M Chairman of the Board ja CEO. “On välttämätöntä, että otamme käyttöömme kaikki resurssit, jotta voimme suojella elämiä ja voittaa tämän sairauden. Olen todella kiitollinen Fordille ja yhtiön työntekijöille tästä yhteistyöstä.” 


Hengityskoneet

Ford ja GE Healthcare työskentelevät yhdessä aloittaakseen GE Healthcaren nykyisestä hengityskoneesta yksinkertaistetun mallin valmistamisen potilaille, joilla on COVID-19 -tartunnan aiheuttamia hengitysvaikeuksia. Näitä hengityskoneita on mahdollista valmistaa Fordin tehtaalla GE:n omien tuotantolaitosten lisäksi.  

“On ollut rohkaisevaa nähdä, kuinka nopeasti muut yritykset eri toimialoila ovat lähteneet liikkelle tämän yhteisen, kasvavan COVID-19 -haasteen edessä, ” sanoo  Kieran Murphy, GE Healthcare President & CEO “Olemme ylpeitä, että voimme antaa kliinisen ja teknisen osaamisemme tähän yhteistyöhön Fordin kanssa, ja työskennellä yhdessä vastataksemme elämiä pelastavan teknologian tarpeeseen sekä auttaaksemme asiakkaitamme heidän potilastyössään.”

Yhteistyö toteutetaan Yhdysvaltojen hallituksen virkamiesten avunpyyntöön perustuen.  


Hengitys- ja kasvosuojaimet

Fordin Yhdysvaltojen suunnittelutiimi kehitti nopealla aikataululla lääkintähenkilökunnalle ja pelastustyöntekijöille tarkoitetun koko kasvot peittävän läpinäkyvän suojaimen, ja käynnisti sen testauksen. Kasvosuojaimen avulla kasvot ja silmät välttyvät kokonaan pisarakontaktilta, mikä yhdistetynä N95 hengityssuojaimeen voi olla tehokkaampi tapa rajoittaa koronaviruksen leviämistä kuin N95 hengityssuojain yksinään.  

Ensimmäiset 1000 kasvosuojainta olivat testissä maaliskuun viimeisen viikon ajan Detroit Mercyn, Henry Ford Health Systemsin ja Detroit Medical Center Sinai-Gracen sairaaloissa. Ensimmäisen tuotantoviikon aikana uskotaan valmistuvan suunnilleen 75 000 suojainta ja jatkossa Fordin tytäryhtiön Troy Design and Manufacturingin toimitiloissa Plymouthissa Michiganissa valmistetaan yli 100 000 kasvosuojainta viikossa.

Ford hyödyntää Redfordissa Michiganissa sijaitsevaa Advanced Manufacturing Center -toimipistettään ja omia 3D-tulostusmahdollisuuksiaan valmistaakseen kertakäyttöisiä hengityssuojaimia, joita tarvitaan terveydenhoitohenklökunnan ja pelastustyöntekijöiden hengittämän ilman puhdistamiseen. Kun terveysviranomaiset ovat suojaimet hyväksyneet, Ford aloittaa tuotannon välittömästi.

Ford on lisäksi perustanut työryhmän, joka tehtävänä on auttaa sairaaloita paikallistamaan ja varmistamaan kiireellisesti tarvittavat leikkaus- ja N95 -hengityssuojaimet. Ford on tähän mennessä sitoutunut lähettämään 40 000 Henry Ford Health Systemsin leikkausmaskeja lisävarusteita tarvitseviin paikkoihin. 


Ota yhteyttä Varaa koeajo Tilaa uutiskirje


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset FordStore Nelipyörä Lahti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset FordStore Nelipyörä Lahti