Ford käynnistää Euroopan tuotannon asteittain ja ottaa käyttöön laajat toimenpiteet työntekijöiden suojaamiseksi

28.4.2020
  • Ford aikoo käynnistää auto- ja moottorituotannon useimmissa manner-Euroopan tehtaissaan 4.5. alkaen.
  • Tuotanto käynnistetään vähitellen ja täydet tuotantomäärät saavutetaan muutaman kuukauden kuluessa.
  • Fordin maailmanlaajuiset ohjeet turvaväleistä sekä terveys- ja turvallisuustoimenpiteistä suojaavat työpaikoilleen palaavia työntekijöitä.
  • Ford valmistaa itse kasvomaskeja eurooppalaisille työntekijöilleen; työntekijöille toimitetaan myös henkilökohtaiset ”huolenpitopakkaukset” heidän palatessaan työpaikoilleen.
  • Tuotannon iudelleenkäynnistäminen tukee Ford-jälleenmyyjiä heidän avatessaan liikkeitään Euroopan suurimmilla markkinoilla ja on linjassa kansallisten toimenpiteiden kanssa.


KÖLN, Saksa, 28.4.2020 – Ford vahvisti tänään, että yhtiö aikoo käynnistää tuotannon asteittain useimmilla manner-Euroopan auto- ja moottoritehtaillaan 4.5. alkaen.

Tuotanto käynnistetään vähitellen 4.5. alkaen Saarlouisin autotehtaalla ja Kölnin auto- ja moottoritehtaalla Saksassa, Valencian autotehtaalla Espanjassa ja Craiovan auto- ja moottoritehtaalla Romaniassa.

Valencian moottoritehtaalla tuotanto käynnistetään 18.5. Fordin Iso-Britanniassa sijaitsevien Dagenhamin ja Bridgendin moottoritehtaiden tuotannon käynnistämisen aikataulu vahvistetaan myöhemmin.

“Meidän täytyy valmistautua uuteen toimintaympäristöön, kun olemme ohittaneet koronaviruspandemian ensimmäisen huipun Euroopassa. Ensisijaisen tärkeää töihin palatessa on ottaa kaikilla työpaikoilla käyttöön Fordin globaalit ohjeet koskien turvavälejä ja entistä laajempia terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä. Henkilökuntamme on oltava tietoisia siitä, että teemme asianmukaiset toimenpiteet, jotta työssäolo on turvallista,” sanoo Stuart Rowley, President, Ford of Europe.

Tuotanto käynnistetään aluksi matalalla tasolla, ja etusijalla on asiakkaille myytyjen autojen valmistaminen. Tämän jälkeen tuotantomääriä kasvatetaan vähitellen seuraavien kuukausien aikana ennen kuin saavutetaan täysi tuotantokapasiteetti. Tuotannon suunnittelussa otetaan huomioon alihankkijoiden toimitusvalmius, kansalliset rajoitukset sekä Fordin jälleenmyyjäliikkeiden uudelleen aukeaminen Euroopan suurimmilla markkinoilla ja kysyntä.

“Työntekijöidemme terveys on meille tärkeintä, kun aloitamme taas tuotannon ja palaamme takaisin töihin tehtaille,” toteaa Martin Hennig, Chairman, Ford European Works Council. “Ammattiyhdistysjohtajat kaikkialla Euroopassa ovat hyväksyneet suunnitelmamme työntekijöidemme suojaamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Toimenpiteemme ovat kansallisia ohjeita tiukemmat ja ovat käytössä kaikilla Euroopan tehtaillamme.”

Kattavat Fordin maailmanlaajuiset ohjeet turvaväleistä sekä työntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen liittyvistä toimenpiteistä otetaan käyttöön kaikissa Fordin tehtaissa ja toimipisteissä Euroopassa. Näihin toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa:


  • Jokaisen Fordin toimitiloihin tulevan on käytettävä yhtiön toimittamaa kasvomaskia. Tietyissä tuotannon työtehtävissä ja tehtävissä, joissa turvaväliä ei pystytä noudattamaan, on käytettävä kasvosuojaa.
  • Jokaisen Fordin toimitiloihin tulevan henkilön ruumiinlämpö mitataan skannaamalla paikallisten määräysten ja rajoitusten mukaisella välineistöllä.
  • Jokainen työntekijä tekee päivittäin itsearvioinnin, jolla varmisteaan työntekijän terveys ja valmius työntekoon ennen Fordin toimitiloihin saapumista.


Yhtiö toimittaa myös kaikille työntekijöilleen henkilökohtaisen “huolenpitopakkauksen” heidän saapuessaan työpaikalle. Pakkaus sisältää kertakäyttöisiä kasvomaskeja, kuumemittarin ja muita hygieniatarvikkeita.

Ford valmistaa kasvomaskeja tehtaillaan Euroopassa. Fordin toimitiloissa työskentelevien ja vierailevien tulee käyttää yhtiön valmistamia kasvomaskeja yhtiön globaalien ohjeiden mukaisesti. Valmistamalla oman henkilökunnan maskit itse Ford auttaa vähentämään kysyntää muilta valmistajilta, jotka toimittavat suojavälineitä myös hoitohenkilökunnalle ja muille toimialoille.

Rajoitettu määrä työntekijöitä on työskennellyt yhtiön toimitiloissa lähiviikkojen ajan varmistaakseen kriittisten palveluiden jatkuvuuden. 4.5. alkaen myös näitä toimintoja aletaan käynnistää asteittain kohti normaaleja liiketoiminnan tasoja.

Myös työntekijät, jotka eivät työskentele tuotannossa, palaavat työpaikoilleen asteittain alkaen 4.5. Ensimmäisinä palaavat henkilöt, jotka osallistuvat toiminnan uudelleenkäynnistämisen suunnitteluun, työskentelevät liiketoiminnalle kriittisissä tehtävissä ja joiden työ edellyttää vain Fordin tiloissa olevien erikoisvälineiden, kuten testauslaitteiston, käyttöä. Etätyö jatkuu toistaiseksi niillä työntekijöillä, jotka eivät työskentele tuotannossa ja joiden työskentely on mahdollista etänä. Tämä koskee myös työntekijöitä, joilla on lyhytaikaiset työsopimukset.

“Tämä on ennen kokematonta aikaa liiketoiminnassamme, mutta se on tuonut esiin parhaat puolet Fordin ihmisistä, joista moni on sitoutunut auttamaan omia yhteisöjään monin eri tavoin eri puolilla Eurooppaa. Kun alamme käynnistää tuotantoa uudelleen, viemme tämän positiivisen hengen ja sitoutumisen työpaikoillemme, mistä hyötyvät asiakkaamme tulevaisuudessa.” sanoo Rowley.Ota yhteyttä Varaa koeajo Tilaa uutiskirje


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset FordStore Nelipyörä Lahti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset FordStore Nelipyörä Lahti