Ford valmistaa kasvomaskeja ja -suojia työpaikoille palaaville työntekijöilleen

7.5.2020
  • Ford valmistaa kasvomaskeja ja -suojia Euroopan tehtaillaan osana toimenpiteitä, joiden ansiosta työntekijät voivat palata työpaikoilleen turvallisesti COVID-19 -kriisin aikana.
  • Henkilökohtaisten suojavälineiden tuotanto omilla tehtailla Saksassa, Romaniassa, Espanjassa ja Iso-Britanniassa vähentää myös tarvetta hankkia niitä ulkopuolisilta toimittajilta.  
  • Toimenpide on osa globaalia pyrkimystä pysäyttää COVID-19 -viruksen leviäminen.  


KÖLN, Saksa, 30.4.2020 – Ford valmistaa kasvomaskeja ja -suojia tehtaillaan, jotta Fordin Euroopan toimipisteissä työskentelevien työntekijöiden paluu työpaikoille on mahdollisimman turvallista koronakriisin aikana.

Henkilökohtaisten suojavarusteiden tuotanto on jo käynnissä Fordin tehtailla Saksassa, Romaniassa, Espanjassa ja Iso-Britanniassa. Tällä varmistetaan, ettei Fordin manner-Euroopan tehtaiden vähittäinen avaaminen tulevien viikkojen aikana kuormita suojavarusteiden maailmanlaajuista kysyntää ja toimituksia. 

“Haluamme, että tuotantolaitoksiimme on tehty tarvittavat turvallisuustoimenpiteet ja että henkilökuntamme on suojattu – mutta meidän täytyy myös varmistaa, ettei tämä estä COVID-19 -kriisiä vastaan taistelevien henkilöiden turvavarusteiden saamista,” sanoo Rene Wolf, Director of Manufacturing, Ford of Europe. 

Katso video maskien tuotannosta:Yhtiö aikoo lisätä suojavarusteiden tuotantomääriä vastaamaan koko sen Euroopan liiketoiminnan tarpeita. Yhdessä Yhdysvaltojen vastaavan tuotannon kanssa yhtiö toimittaa maskit Fordin työntekijöille maailmanlaajuisesti. 

Maskien valmistus

Fordin Duntonin kampusalueella Iso-Britanniassa on vastattu haasteeseen asentamalla käyttöön kaksi uutta maskien valmistukseen tarkoitettua konetta, joiden avulla on mahdollista valmistaa minuutissa 60-90 yleiskäyttöön soveltuvaa kertakäyttömaskia. Kolme kymmenen henkilön tiimiä työskentelee ympäri vuorokauden maskituotannossa.

“Kaikkien tähän projektiin osallistuneiden henkilöiden panos on ollut kerrassaan upea, ja se mahdollisti koneiden saamisen käyttövalmiiksi näin lyhyessä ajassa,” sanoo Chris White, Manager, Dunton Technical Centre, Ford of Europe. “Koneet on hankittu kiinalaiselta yritykseltä ja Fordin Kiinan tiimi työskenteli tauotta valmistellessaan niiden toimitusta ja varmistaakseen, että meidän oli helppo oppia koneiden asentaminen ja käyttö. Nyt, vain muutama viikko myöhemmin, tuotanto on käynnistetty ja olemme jo suojanneet henkilökuntamme.”

Kasvosuojien valmistus

Saksassa Merkenichissä sijaitseva Fordin Rapid Prototyping Center hoitaa tulevaisuudessa Euroopan kasvosuojien massatuotannon. Tiimi käyttää valmistuksessa omia ruiskuvalukoneitaan, ja valmistaa jopa 5.000 kasvosuojusta päivässä Fordin Euroopassa sijaitseviin toimitiloihin 

Espanjan Valenciassa Ford käyttää 3D-tulostusta, ja siellä valmistetaan 300 kasvosuojaa päivässä. Yhtiö on jo lahjoittanut 5.500 kasvosuojaa terveydenhoiden ammattilaisille ja lahjoittaa vielä 1.500 kappaletta lisää myöhemmin. Tiimi jatkaa myös suojien valmistamista yhtiön omaan käyttöön.  

Kasvosuojia valmistetaan myös Craiovassa Romaniassa, missä Fordin työntekijöille ja paikallisille jälleenmyyjille on valmistettu jo noin 10.000 suojaa. Craiovassa odotetaan kasvosuojille myös Romanian viranomaisilta tarvittavaa hyväksyntää, minkä jälkeen yhtiö voi aloittaa kasvosuojien lahjoittamisen sairaaloille ja muille niitä tarvitseville toimijoille. 

Kasvomaskien ja -suojien valmistaminen osa osa Fordin Project Apolloa, jonka tavoitteena on maailmanlaajuisesti valmistaa henkilökohtaisia suojaimia, auttaa paikallisissa ja kansallisissa toimenpiteissä ja lisätä hengityssuojainten saatavuutta – ja näiden toimenpiteiden avulla vähentää COVID-19 -koronaviruksen leviämistä.  


Englanninkielinen tiedote ja kuvia löytyy täältä:

Lue tiedote


Ota yhteyttä Varaa koeajo Tilaa uutiskirje


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset FordStore Nelipyörä Lahti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset FordStore Nelipyörä Lahti